Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с представители на Българската петролна

...
Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с представители на Българската петролна
Коментари Харесай

Големите петролни фирми се разбраха с Борисов и Караниколов

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с представители на Българската петролна и газова асоциация в Министерския съвет. Темата на диалозите бяха измененията в Закона за горивата.

Влизането в действие на поправките в законопроекта бяха отсрочени с 6 месеца, а наредбата за закона би трябвало да е подготвена на 1 август, взеха решение през вчерашния ден депутатите с приемането на измененията в Закона за горивата на първо четене.

На брифинг след срещата министър Емил Караниколов разгласи изрично, че държавното управление не прави компромис със Закона за горивата.

" Той е значим за фискалната политика. Необходим е за страната и ще го има. Чисто софтуерен е въпроса по кое време ще влезе в действие този закон, дали след 6 месеца или по-рано. Това ще реши Народното събрание ", сподели той.

Емил Караниколов изясни, че на срещата е станало ясно още, че има направени компромисни разновидности от Камарата на строителите в България и Минно-геоложката асоциация, като те към този момент са качени на страницата на Народното събрание за разискване.

" Тези претенции покриват част от настояванията и на дребните търговци на горива. Предстои ми да се срещна и с тях, с цел да беседваме и да създадем нужните разяснения по закона. Хубаво е, че настояванията на бизнеса стартират да се уеднаквяват. Така е доста по елементарно за нас да работим и да осъществим желанията на всички ", сподели още министърът.

Радско Стаменов от БПГА съобщи, че законът е значим за всички в страната. " Всеки би трябвало да си заплаща налозите и Данък добавена стойност. Ние стоим твърдо против битката със сивия бранш ", безапелационен беше той.

Основното неодобрение на дребните търговци е условието на висок уставен капитал - 20 хиляди лева за търговци на дребно, до 3 млн. за притежатели на хранилища. Изисква се още банкови гаранции, както 10 хиляди налични оборотни бутилки във всяка дребна бензиностанция или търговски обект.

С тези текстове дребните търговци обявиха, че не са съгласни, обричат ги на банкрут и са подготвени да облекат жълти жилетки и да вдигнат безсрочни мирни митинги. /faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР