Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с председателя на парламента на

...
Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с председателя на парламента на
Коментари Харесай

Парламентарният шеф на Македония благодари на Борисов за сътрудничеството

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с ръководителя на Народното събрание на Република Северна Македония Талат Джафери, осведомят от пресслужбата на Министерски съвет.

Джафери е на посещаване у нас във връзка гласуването в Народно събрание на законопроекта за одобрение на Протокола към Северноатлантическия контракт за присъединението на Република Северна Македония.
 Българският парламент ратифицира приемането на Северна Македония в НАТО Обновена
Българският парламент ратифицира приемането на Северна Македония в НАТО

И без Българска социалистическа партия депутатите събраха кворум в Народното събрание

В хода на срещата си двамата разискаха отличното съдействие сред София и Скопие в последните години, както и напъните на България за подкрепяне на евроатлантическия път на Македония.

Премиерът Борисов акцентира, че България е поредна в поддръжката си за Македония - и с Договора за другарство, добросъседство и съдействие, подписан през 2017 година, и по време на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз през 2018 година, както и през днешния ден, когато депутатите утвърдиха утвърждението на Протокола към Северноатлантическия контракт за присъединението на Република Северна Македония.

Министър-председателят подчертава и върху смисъла на плановете за инфраструктурна, транспортна и цифрова съгласуваност и добави, че страните от района би трябвало да работят интензивно за повишението на Брутният вътрешен продукт.

" Колкото сме повече свързани по райони, толкоз са по-големи вероятностите за вложения, за мир и за разцвет ", сподели Борисов.

По думите му с реализирането на плана за кулоар №8 районът ще наподобява по друг метод.

От своя страна Джафери благодари на българското държавно управление за напъните, които страната ни постави и продължава да поставя за Македония. Само с тясно съдействие и добросъседство страните ни можели да вървят напред.
 Караянчева към този момент виждала изгодите от Договора за добросъседство с Македония
Караянчева към този момент виждала изгодите от Договора за добросъседство с Македония

България ще продължи да поддържа съседката си за присъединение към Европейски Съюз и НАТО
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР