Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с председателя на Камарата на

...
Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с председателя на Камарата на
Коментари Харесай

Премиерът Борисов се срещна с председателя на Камарата на представителите на Република Кипър Димитрис Силурис


Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с ръководителя на Камарата на представителите на Република Кипър Димитрис Силурис. По време на диалога им в Министерския съвет двамата дадоха отлична оценка на българо-кипърските връзки, които се развиват устойчиво, в дух на другарство и съдействие от установяването им до момента.

Според премиера Борисов политическият разговор сред България и Кипър е извънредно потребен, тъй като стимулира дейната работа във всички сфери от съвместен интерес. Българският министър-председател изрази вяра, че отсега нататък ще се разшири още повече спектъра на визити на отраслови министри сред двете страни. Борисов посочи капацитета на подписаните през последните години двустранни съглашения в региона на земеделието, туризма, енергетиката, културата, образованието и науката, корабоплаването.

Република Кипър е значим търговско-икономически сътрудник на България, означи още министър председателят Борисов и обърна внимание, че през последните години има постоянен растеж на двустранния стокообмен. По думите му би трябвало да се търсят благоприятни условия за увеличение на комерсиалния продан, в това число посредством взаимно излизане на трети пазари. Министър-председателят Бойко Борисов уточни още, че участието в Европейския съюз е също доста солидна база за развиването на партньорството сред България и Кипър
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР