Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с председателя на Камарата на

...
Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с председателя на Камарата на
Коментари Харесай

Борисов се срещна с председателя на Камарата на представителите на Република Кипър Димитрис Силурис

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с ръководителя на Камарата на представителите на Република Кипър Димитрис Силурис. По време на диалога им в Министерския съвет двамата дадоха отлична оценка на българо-кипърските връзки, които се развиват устойчиво, в дух на другарство и съдействие от установяването им до момента.

Според премиера Борисов политическият разговор сред България и Кипър е извънредно потребен, тъй като стимулира дейната работа във всички сфери от съвместен интерес. Българският министър-председател изрази вяра, че отсега нататък ще се разшири още повече спектъра на визити на отраслови министри сред двете страни. Борисов посочи капацитета на подписаните през последните години двустранни съглашения в региона на земеделието, туризма, енергетиката, културата, образованието и науката, корабоплаването.

Република Кипър е значим търговско-икономически сътрудник на България, означи още министър председателят Борисов и обърна внимание, че през последните години има постоянен растеж на двустранния стокообмен. По думите му би трябвало да се търсят благоприятни условия за увеличение на комерсиалния продан, вкюлчително посредством взаимно излизане на трети пазари. Министър-председателят Бойко Борисов уточни още, че участието в Европейския съюз е също доста солидна база за развиването на партньорството сред България и Кипър.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР