Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с посланика на Турция Хасан

...
Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с посланика на Турция Хасан
Коментари Харесай

Борисов обсъди предстоящата среща ЕС-Турция с турския посланик

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с посланика на Турция Хасан Улусой, оповестява Министерски съвет. По време на диалога Улусой поздрави българския министър председател с поемането на ротационното председателство на Съвета на Европейски Съюз и изрази очакване, че това ще бъде сполучлив интервал освен за страната ни, само че и за цяла Европа.

Двамата били единомислещи, че разговорът сред държавите-членки на Европейски Съюз и Турция би трябвало да бъде нормализиран в подтекста на съгласие и рационални решения. Премиерът Борисов и дипломат Улусой разискаха и подготовката и организацията на идната среща сред ръководителите на водещите европейски институции и Турция.

На срещата е било дискутирано и продължаващото съдействие и партньорство сред България и Турция в региона на културата. Възстановяването на духовни здания на територията на двете страни беше декларирано още при срещата на премиера Борисов с турския президент Реджеп Тайип Ердоган на 7 януари в Истанбул, когато двамата откриха реставрирания български храм „ Свети Стефан “.

Българският министър-председател Бойко Борисов и посланикът на Турция обобщили по време на срещата си, че България и Турция ще продължат да поддържат интензивно двустранно съдействие, тъй като с изключение на непосреден наш комшия, турската страна е и значим сътрудник в региона на миграцията, битката с тероризма, земеделието и енергетиката.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР