Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с министъра по миграционната политика

...
Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с министъра по миграционната политика
Коментари Харесай

Борисов разговаря с гръцкия министър по миграционната политика

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с министъра по миграционната политика на Република Гърция Георгиос Кумуцакос. Премиерът Борисов посочи, че България и Гърция обичайно имат сходни позиции по въпросите на миграцията и убежището.
„ Готови сме да продължим да работим дружно в отстояването на общите ползи като страни на предна линия “, добави министър-председателят и подчертава върху сериозната работа на страната ни по защитата на външната граница на Европейския съюз.

Българският министър-председател означи, че Гърция е една от най-засегнатите страни от миграционната рецесия през последните години и няма по какъв начин това да не се отрази и на България. Оценяваме високо напъните ви за справяне с това огромно предизвикателство, съобщи министър председателят Борисов и добави, че страната ни взе участие интензивно в дейностите, които са ориентирани за подкрепяне на нашата съседка и които са координирани от другите европейски организации. Същевременно българският министър-председател акцентира, че би трябвало интензивно съдействие с Турция по тематиката миграция.

В рамките на диалога министър председателят Бойко Борисов уточни, че взаимоотношението ни с Гърция в областта на вътрешните работи е на доста високо равнище.

„ Работим дружно за противопоставяне на трансграничната престъпност, противозаконната миграция, трафика на хора, контрабандата на артикули. Прилагаме най-хубавите европейски и шенгенски практики “, безапелационен беше българският министър-председател.

Премиерът Борисов особено обърна внимание на районното съдействие и поддръжката за европейската вероятност на Западните Балкани. Според българския министър-председател по този взаимен приоритет ще бъде от изгода да има още по-тясна съгласуваност на двустранно ниво, в границите на Европейски Съюз и НАТО и в районен проект.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР