Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с екипа, който работи по

...
Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с екипа, който работи по
Коментари Харесай

Течът на мазут край Созопол е спрян, водолазите изчакват по-добро време за спускане

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с екипа, който работи по отстраняването на мазута от потъналия през 1921 година край Созопол американски търговски транспортен съд „ Мопанг ", оповестиха от държавната пресслужба.
 Започва източването на мазута от потъналия край Созопол транспортен съд  Мазутно леке в Созополския залив
От Изпълнителна организация „ Морска администрация " и водолазния екип оповестиха, че сега течът е спрян и от кораба не изтича мазут. Времето през днешния ден не разрешава да стартират дейностите по източване на потъналия кораб. Министър-председателят Борисов акцентира, че работата по премахването на мазута ще стартира незабавно щом изискванията го разрешават и че сега изрично е спрян течът, което не постанова незабавното стартиране на водолази, които да рискуват живота си.

В сряда на оперативно съвещание на Министерския съвет беше утвърден проект за деяние по отношение на потъналия транспортен съд. Отпуснатите средства за справяне с казуса възлизат на 2,454 млн. лв.. Сумата ще се употребява за техника и екипи, които да работят по отстраняването на теча и е планувана за оптималния период на работа - над 50 дни, при догадка за цялостни резервоари - 650 тона мазут.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР