Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с апостолическия нунций в България

...
Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с апостолическия нунций в България
Коментари Харесай

И Борисов обсъди с Пекорари визитата на папата в България

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с апостолическия нунций в България Анселмо Гуидо Пекорари.

По време на диалога бяха подчертани положителните взаимоотношения сред България и Ватикана.

Дискутирани бяха резултатите от българското европредседателство , настоящи европейски въпроси, както и опцията за вероятно посещаване на Негово Светейшество папа Франциск в страната ни.

 Радев приготвя с Пекорари визитата на папа Франциск у нас
Радев приготвя с Пекорари визитата на папа Франциск у нас

Папата може да посети България през месец май 2019 година

През май тази година при аудиенцията във Ватикана министър председателят Бойко Борисов връчи публична покана за посещаване на главата на Римокатолическата черква в България.

По време на срещата в Министерския съвет Борисов означи, че страната ни продължава да работи интензивно за европриобщаването на страните от Западните Балкани , както и за кротичък разговор и съгласие сред всички религии и етноси.

Припомняме, че през вчерашния ден, 9 октомври, президентът Румен Радев също разиска с Пекорари аудиенция на папата у нас.

На 25 май тази година министър-председателят Бойко Борисов се срещна с папа Франциск в Апостолическия замък във Ватикана. По време на аудиенцията с Борисов папа Франциск одобри поканата да посети в най-близко бъдеще нашата страна , само че не уточни тъкмо по кое време.

На 8 октомври испанският вестник " Периодика дигитал " пък заяви, че папата може да посети Румъния и България при започване на месец май през идната 2019 година.

На 22 май 2002 година папа Йоан Павел II посети България в границите на 96-то посещаване на главата на Римокатолическата черква отвън Италия и първо по рода си в България.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР