Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с апостолическия нунций в България

...
Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с апостолическия нунций в България
Коментари Харесай

Премиерът и апостолическият нунций в България обсъдиха възможна визита на папата

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с апостолическия нунций в България Анселмо Гуидо Пекорари, оповестиха от пресслужбата на държавното управление. По време на диалога бяха подчертани положителните взаимоотношения сред България и Ватикана. Дискутирани бяха резултатите от българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, настоящи европейски въпроси, както и опцията за вероятно посещаване на Негово светейшество папа Франциск у нас.

През май тази година при аудиенцията си във Ватикана министър председателят Бойко Борисов връчи публична покана за посещаване на главата на Римокатолическата черква в България.

По време на срещата в Министерския съвет през днешния ден Борисов означи, че страната ни продължава да работи интензивно за европриобщаването на страните от Западните Балкани, както и за кротичък разговор и съгласие сред всички религии и етноси.
 Премиерът Борисов беше признат на визита при папа Франциск Премиерът Борисов беше признат на визита при папа Франциск
Днес по време на аудиенцията при главата на Римокатолическата черква във Ватикана министър председателят Бойко Борисов връчи публична покана на папа Франциск за...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР