Министър-председателят Бойко Борисов се срещна днес с групата на Европейската

...
Министър-председателят Бойко Борисов се срещна днес с групата на Европейската
Коментари Харесай

Уникални СНИМКИ от силната реч на Борисов в Страсбург

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна през днешния ден с групата на Европейската национална партия в Европейския парламент. Разговорът на премиера с членовете на най-голямата парламентарна група беше отдаден на целите на българското председателство на Съвета на Европейския съюз и мина при доста огромен интерес. Това оповестиха от пресцентъра на Министерския съвет.




Дискутирани бяха тематиките за стимулиране на икономическия напредък и общественото доближаване, които да подсигуряват бъдещето на Европа и на младежите, пътищата за възстановяване на свързаността на Западните Балкани и европейската вероятност пред страните и хората от района, проблемите пред сигурността и стабилността на Съюза, както и повишението на конкурентоспособността на стопанската система посредством цифровизацията й и развиването на умения и компетентности, съответни на провокациите, пред които е изправена.




Членовете на парламентарната група поздравиха министър-председателя за фокуса, който Българското председателство слага върху Западните Балкани и за дейностите, подхванати персонално от Борисов и от държавното управление в София за стимулиране на разговора сред страните.




Според техните мнения, сигурността в този район ще способства за сигурността и просперитета на целия континент. Председателят на групата на ЕНП Манфред Вебер уточни: „ Имаме мощен водач в лицето на Бойко Борисов, който постоянно се е разпознал с Европа и с нейните полезности “.

Премиерът Борисов благодари за поддръжката, която страната ни е срещнала от ЕНП и от институциите на Европейски Съюз при подготовката си за председателството, както и за даденото й доверие в първите дни откакто пое председателството.

„ Това ни задължава да сме още по-активни за намирането на общи решения, които да дадат на всеки европейски жител чувството за сигурност, непоклатимост и взаимност, за вероятност “, уточни министър-председателят.

Той посочи, че от диалозите си с австрийския канцлер Себастиан Курц е получил убеденост в приемствеността, която ще бъде непокътната във връзка с тематиките, стартирани в Българското председателство.

„ Това ще е най-яркият израз, че единството ни прави по-силни като Съюз “, сподели Борисов.

Министър-председателят получи поддръжката на парламентарната група на ЕНП за целите на Българското председателство и пожелания за триумф при представянето им в Европейския парламент на следващия ден.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР