Министър-председателят Бойко Борисов се надява България да получи домакинство на

...
Министър-председателят Бойко Борисов се надява България да получи домакинство на
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Ако направим олимпиада, ще се представим успешно

Министър-председателят Бойко Борисов се надява България да получи домакинство на зимни олимпийски игри за младежи. Той е сигурен, че страната ни ще се показа чудесно освен като уредник, само че и на спортното поле.
Идеята за „ дребни “ игри в София бе препоръчана на премиера от президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах по време на визитата му в България в миг, в който организираме по едно и също време три международни шампионати в олимпийски спортове – по волейбол, гребане и художествена гимнастика.

„ Ако България се пребори за домакинство на зимни юношески олимпийски игри, ще реализира триумфи “, съобщи Борисов, който е окуражен от положителното показване на българските спортисти на летните юношески игри в Буенос Айрес. Там родните състезатели завоюваха общо 10 медала – 5 златни, 3 сребърни и 2 бронзови.
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев показа на Борисов и държавното управление медалистите.
„ Благодаря първо на треньорите, защото без тях нищо не става – добави министър председателят. -Второ, на тези деца, които са образец за младото потомство. Чест е за нас, че ви има и с каквото можем, ще оказваме помощ, с цел да се развивате и отсега нататък. Особено в случай че се преборим за зимна младежка олимпиада, тъй като и в зимните спортове имаме положителни млади спортисти. Бъдете живи и здрави, слушайте треньорите, с цел да може да продължите с триумфите. Именно такива като вас би трябвало да станат образец за всички останали – като има някой по-буен и нападателен, да отиде в залата по битка, по щанги, с цел да види, че не е елементарно. Вие сте образец за младото потомство. Чест е за нас, че ви има. Може да ме наричате Чичо Бойко. “

Снимка ПЛАМЕН СТОИМЕНОВ
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР