Министър-председателят Бойко Борисов се е срещнал със заместник-държавния секретар на

...
Министър-председателят Бойко Борисов се е срещнал със заместник-държавния секретар на
Коментари Харесай

Борисов се срещна със заместник-държавния секретар на САЩ

Министър-председателят Бойко Борисов се е срещнал със заместник-държавния секретар на Съединени американски щати Джон Съливан, оповестиха от държавната пресслужба. Във фокуса на диалозите са били сигурността, енергетиката, вложенията и двустранните връзки.
 
Премиерът Борисов още веднъж е уверил, че България изцяло извършва поетите задължения към НАТО и препотвърди повишението на разноските за защита на 2 % от Брутният вътрешен продукт до 2024 година, както и за обособяване на повече вложения във въоръжение и съоръжение.
 
Заместник-държавният секретар на Съединени американски щати Джон Съливан подчертал, че България е постоянен и предвидим сътрудник в границите на Алианса и на двустранна основа. Съливан е предал на премиера Борисов обръщение от американския президент Доналд Тръмп за значимостта за Съединени американски щати на другарските и партньорски двустранни връзки с България и високата оценка за тях.
 Бойко Борисов и Джон Съливан БГНЕС
Акцент в срещата сред Бойко Борисов и Джон Съливан е била още енергийната сигурност и съдействието сред двете страни в тази област.-->
 
Министър-председателят срещнал Съливан с напредъка по интерконектора сред България и Гърция, с упоритостите на страната ни да запази ролята си в преноса и търговията с газ, както и с плана " Белене ".
 
" България води политика, ориентирана към гарантиране на енергийната сигурност както за страната, по този начин и за Европейски Съюз ", декларирал министър председателят Бойко Борисов. Той показал, че работим интензивно за енергийна диверсификация и по плановете за газови връзки със прилежащите страни.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР