Министър-председателят Бойко Борисов разтълкува наложеното вето върху Закона за извънредното

...
Министър-председателят Бойко Борисов разтълкува наложеното вето върху Закона за извънредното
Коментари Харесай

Борисов към Радев: Защо си играем със страховете на хората за политически PR

Министър-председателят Бойко Борисов разтълкува наложеното несъгласие върху Закона за изключителното състояние от президента Румен Радев по време на брифинг в Министерски съвет. " Всички в Народното събрание се съгласихме, че ограниченията на нашето държавно управление са най-хубавите в Европа ", съобщи Борисов.

" Разбира се, президентът услужливо не помни да каже, че това е по предложение на Българска социалистическа партия - точките за спекулата. Когато се приемаше законът, госпожа Дариткова ми се обади и сподели, че Българска социалистическа партия желаят да излизат от залата, в случай че ме е излъгала тя, неистина и аз. Ако не, приемете техните оферти за спекулата и ние ги приехме, несъмнено, както всички до момента, те ни връщат, тъкмо тези оферти, във времето на зрелия социализъм, когато в плод и зеленчука на етажерките имаше домати и краставици, а цитрусите, примерно, се продаваха откъм гърба от магазинера. Това си беше далавера ", сподели още Борисов.

Борисов разяснява, че единствено за два дни президентът Радев е трансформирал изцяло мнението си.

„ Първата ни задача е да защитим живота на хората. Който се заиграе със страховете им, губи ”, съобщи Борисов. " До последния лев ще стискаме, с цел да не останат пенсионерите без пенсия ", сподели още министър председателят.

Премеирът изясни още, че единственото, за което вероятно ще се употребява армията, е да прави работата на служители на реда и пожарникари, ако техният състав краткотрайно намалее.

" Най-лесно е да отворим резервите на страната. Но никой не знае какъв брой дълго ще продължи рецесията. Нека като забележим за какъв брой време ще е тази гнусота – 1-2-3 месеца ли ще е? Тогава ще извадим пари за засегнатите ", разясни Борисов.

Той разяснява и тематиката с медикаментите, за които се счита, че оказват помощ при лекуването на инфектирани с ковид. И бе безапелационен, че страната прави всичко допустимо да се сдобием със субстанциите. Когато това стане, огромните ни фармацевтични компании имат говотвност да стартират произвеждане. 

" През рецесия се минава с ограничения, готовност и единение. Затова ме боли, когато сме разграничени ", сподели още министър-председателят.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР