Министър-председателят Бойко Борисов разпореди на областния управител на Бургас Вълчо

...
Министър-председателят Бойко Борисов разпореди на областния управител на Бургас Вълчо
Коментари Харесай

Борисов нареди спиране на решението за строежи в Силистар

Министър-председателят Бойко Борисов разпореди на регионалния шеф на Бургас Вълчо Чолаков да спре осъществяването на решението на Общинския съвет в Царево. С него бе утвърден обстоен организационен проект за имот от 22 хиляди кв. метра в местността Силистар, оповестяват от държавната пресслужба.

От там пишат още, че ще се преценят опциите за сезиране на съда и на Окръжната прокуратура в Бургас.

По-рано през днешния ден от Регионалната ревизия по околната среда оповестиха, че направената от тях инспекция е посочила, че решението на общинския съвет опонира на Закона за устройство на територията, тъй като на признатия проект не са направени Оценка за въздействието върху околната среда и на степента на допустимо замърсяване.

Днешното предписание е втора интервенция на премиера Борисов по въпроса, откакто още в деня на съвещанието на съвета в Царево той подреди на кмета Георги Лапчев да не извършва решението, до момента в който обществеността не бъде уверена в правотата му. Тогава от Българска социалистическа партия подсказаха на премиера, че регионалният шеф има пълномощията да спре решението и да го върне за прегласуване.

Информацията за застрояването на Силистар първо бе оповестена от уеб страницата " Биволъ ". По-късно кметът на Царево съобщи, че това било " подправена вест ".

" Става въпрос за един парцел, който е на повече от половин километър от плажа. Изобщо не става въпрос за застрояване, а за допускане, с цел да може един архитект да стартира да търси метод по какъв начин един липсващ във времето път още веднъж да се появи – тъй като той е там на процедура, само че на документи го няма “, изясни Георги Лапчев.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР