Министър-председателят Бойко Борисов разпореди имунизирането с ваксината на AstraZeneca да

...
Министър-председателят Бойко Борисов разпореди имунизирането с ваксината на AstraZeneca да
Коментари Харесай

Бойко Борисов спря ваксинирането с AstraZeneca у нас

Министър-председателят Бойко Борисов разпореди ваксинирането с имунизацията на AstraZeneca да бъде спряно, до момента в който с документално мнение Европейската организация по медикаментите отхвърли всички подозрения по отношение на сигурността ѝ. Това стана ясно на работно заседание, свикано от премиера, на което министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов и министърът на образованието и науката Красимир Вълчев рапортуваха, че от ден на ден деца и възпитаници се разболяват от и търсят помощ в лечебни заведения.
„ Докато не пристигна документално от Европейската организация по медикаментите тъкмо и ясно доказана диагноза – може или не може да се слага имунизацията на AstraZeneca, до тогава я спирате “, безапелационен бе министър-председателят Борисов.
 Според Богдан Кирилов у нас няма случай на умрял след имунизация Според Богдан Кирилов у нас няма случай на умрял след имунизация
Засега в България няма доказан случай на умрял след имунизация. Това сподели шефът на Изпълнителната организация по медикаментите (ИАЛ)...
Премиерът подсети, че договорите с производителите на ваксини са сключвани от Европейската комисия и са одобрени от Европейската организация по медикаментите. „ Ние, страните членки, единствено сме ползватели “, добави Борисов.
В рамките на работното заседание министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов уточни, че късно нощес няколко страни са спрели имунизацията с имунизацията на AstraZeneca на своите територии.
Ангелов съобщи готовността за издаването на заповед, с която и в България краткотрайно да бъде прекъснато използването на Оксфордската ваксина, до момента в който се извършат всички инспекции на българската Изпълнителна организация по медикаментите и на Европейската организация по медикаментите.
Здравният министър рапортува още, че в границите на вчерашния ден има над 15 000 имунизирани лица, а през днешния ден имунизацията продължава.
 Кунчев увърта за какво РЗИ понасят гнева на хората за нуждата от нови ограничения Кунчев увърта за какво РЗИ понасят гнева на хората за нуждата от нови ограничения
Генерал Мутафчийски евентуално е по-критично надъхан, тъй като за 24 часа направи две COVID-отделения и те се изпълниха. Но към този момент не отбе...
„ Продължаваме осъществяването на имунизационния проект с останалите две позволени за приложимост ваксини. Очакваме в понеделник доставка на 21 060 дози от имунизацията на Pfizer, а на 19 март - 33 600 дози от Moderna “, съобщи изпълнителният шеф на Изпълнителната организация по медикаментите Богдан Кирилов.
Той добави, че до края на март предстоят и още доставки от имунизациите. Същевременно страната ни е в непрекъсната връзка с Европейската комисия за обезпечаване на спомагателни количества от двете РНК ваксини.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР