Министър-председателят Бойко Борисов разговаря по телефона с държавния секретар на

...
Министър-председателят Бойко Борисов разговаря по телефона с държавния секретар на
Коментари Харесай

Борисов поиска PCR тестове от Майк Помпео

Министър-председателят Бойко Борисов беседва по телефона с държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпео във връзка разпространяването на пандемията COVID-19. Двамата обсъдеха ограниченията, които всяка една от двете страни ползва, за ограничението на вируса, оповестиха от държавната пресслужба.
Премиерът Бойко Борисов показа пред Помпео сполучливата метаморфоза на българската промишленост, която от седмици създава защитни дрехи, шлемове, очила и маски. Той акцентира в диалога, че облеклата дават отговор на сертифицирани стандарти и условия за всички, работещи директно с ковид.
Борисов уточни и признатия от държавното управление пакет от социално-икономически ограничения в поддръжка на работодателите и служащите. Той акцентира пред Помпео, че страната ни поставя старания да се резервира заетостта на всеки жител. „ Като мине времето на пандемията, България, Европа и Съединени американски щати, които споделят идентични демократични полезности и свободи на жителите, дружно като стратегически сътрудници ще измъкнат страните си от икономическата рецесия в резултат на ковид “, сподели в телефонния диалог Майк Помпео.
Премиерът Борисов и държавният секретар Помпео обмениха отзиви и за медикаменти, медицински консумативи и проби за диагностика на COVID-19. В диалога стана ясно, че учени и експерти от Съединени американски щати създават ваксина против вируса и България ще е измежду първите страни, с които ще я споделят. Българският министър-председател Борисов изиска комплекти за проби по метода PCR.
Бойко Борисов и Майк Помпео бяха единомислещи, че всички страни са длъжни да продължат битката с пандемията посредством взаимопомощ и тясно съдействие при продан на сполучливи практики в лекуването. “Всяка страна има свои опит и познания, само че в случай че споделяме дружно ефикасните ограничения ще се оправим по-бързо в борбата с пандемията “, съобщи още министър председателят Борисов.
Вижте още:
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 1 април
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР