Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с президента на Република

...
Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с президента на Република
Коментари Харесай

Купуваме тестове за COVID-19 от Корея

Министър-председателят Бойко Борисов организира телефонен диалог с президента на Република Корея Мун Дже-ин. Двамата водачи разискаха настоящата информация за разпространяването на COVID-19 и ефикасни ограничения за ограничение на болестта.

В началото на диалога беше маркирано, че двете страни поставят старания за слагането на епидемията от ковид под надзор.

Корейският президент срещна премиера Борисов, че за подкрепяне на ранното разкриване на вируса и ограничението на разпространението му, корейската страна е нараснала тестването на жителите си с проби PCR реакция, включващи набор за уединяване и доказване на РНК (рибонуклеинова киселина) на вируса, причиняващ COVID-19.

В тази връзка министър председателят Борисов съобщи интерес от страна на българското държавно управление за пазаруване от Република Корея на 30 хиляди PCR теста месечно. Президентът Мун Дже-ин даде обещание да ревизира и в най-кратки периоди да отговори какви количества от тестванията и по кое време те могат да бъдат изпратени в България.

" Република Корея е подготвена да показа опита си, солидарно с другарска България, както с приложението на медикаменти, по този начин и на медицински консумативи и проби ", сподели още президентът Мун Дже-ин пред премиера Бойко Борисов.

По време на телефонния диалог сред двамата бе очебийно, че България и Република Корея ползват едни и същи ограничения за физическа изолираност и разграничаване, както и едни и същи процеси на профилактика и лекуване.

Премиерът Бойко Борисов и президентът Мун Дже-ин споделиха мнението, че двете страни са подхванали едни от най-адекватните ограничения за запазване на здравето на своите жители и за изцеление на застигнатите от новия вирус пациенти.

Борисов изрази желанието си съдействието сред двете страни да продължи, с цел да се преодолее рецесията от пандемията.

Припомняме, че през вчерашния ден държавното управление утвърди закупуването на 1 милион маски от Китай. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР