Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с престолонаследника на емирство

...
Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с престолонаследника на емирство
Коментари Харесай

Борисов разговаря с шейх Мохамед бин Зайед Ал-Нахаян, престолонаследника на Абу Даби


Министър-председателят Бойко Борисов организира телефонен диалог с престолонаследника на емирство Абу Даби и заместник-върховен главнокомандващ въоръжените сили на Обединените арабски емирства шейх Мохамед бин Зайед Ал-Нахаян.

Двамата водачи разискаха обстановката с разпространяването на COVID-19 и ограниченията, потвърдили успеваемост при ограничение на болестта. Акцент в диалога бяха диагностичните и лечебните способи против новия вирус, които дават положителни резултати и избавят човешки животи.

Премиерът Бойко Борисов срещна шейх Мохамед бин Зайед Ал-Нахаян с дейностите на държавното управление и промишлеността за реорганизиране на българската стопанска система в изискванията на пандемия от COVID-19. Министър-председателят уточни, че текстилният отрасъл у нас от седмици към този момент създава защитни дрехи, шлемове и очила за потребностите на българските лекари, сестри, санитари, лаборанти и за всички чиновници, директно участващи в битката с ковид.

Друг акцент в телефонния диалог сред Борисов и Мохамед бин Зайед Ал-Нахаян бе сигурността по доставките на хранителни артикули и ограниченията, които се постановат за обезпечаването й.

Българският министър-председател изрази удовлетворение пред шейха от активизирането на двустранните връзки в следствие от основаното политическо доверие и общо предпочитание за задълбочаване на съдействието. В тази връзка двамата водачи се схванаха България и Абу Даби да влагат в построяването на хиподрум за конни надпревари край Шумен.

В началото на месеца министър председателят Борисов участва на конни кушии в село Пристое, когато представители на локалната власт и фенове на ездата сложиха въпроса пред министър-председателя за ново спортно оборудване. Премиерът Борисов пое ангажимент за построяването на републикански хиподрум за провеждането на конните надпревари и скоро планът ще бъде осъществен.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР