Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с премиера на Държавата

...
Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с премиера на Държавата
Коментари Харесай

Борисов обсъди с Нетаняху възможностите за доставка на газ за България

Министър-председателят Бойко Борисов организира телефонен диалог с премиера на Държавата Израел Бенямин Нетаняху. Двамата разискаха развиването на съдействието сред двете страни, което в последните години е извънредно интензивно.

Премиерът Борисов поздрави израелския си сътрудник за изборната победа и акцентира, че построеното доверие и положителното партньорство сред България и Държавата Израел ще продължат да се развиват. Борисов го предложения на посещаване в България, а Бенямин Нетаняху уточни, че сформира ли кабинет ще се отзове на поканата на министър-председателя.

Борисов и Нетаняху разискаха и плана за Източно-средиземноморския газопровод „ Ийст Мед “, който ще доставя газ от Държавата Израел за Европа и ще минава през Кипър, Гърция и Италия. Министър-председателят Бойко Борисов акцентира, че главен приоритет за България е гарантиране сигурността на енергийните доставки за страната и диверсификацията на източниците. Той уточни, че посредством интерконектора Гърция-България, страната ни може да получава доставки от „ Ийст Мед “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР