Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с либийския си колега

...
Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с либийския си колега
Коментари Харесай

Борисов разговаря по телефона с либийския премиер заради задържания в България кораб Бадр

Министър-председателят Бойко Борисов организира телефонен диалог с либийския си сътрудник Файез Сарадж. Двамата разискаха проблема със арестувания в България транспортен съд " Бадр ", съобщава правителственият пресцентър.
 Либийският танкер Бадр върнат на рейд в Бургас поради заплаха от екокатастрофа  Захариева: Спорът за либийския транспортен съд е гражданско-правен и не трябва да въздейства на двустранните ни връзки
Премиерът на Либия е благодарил на Бойко Борисов и на българското държавно управление " за тяхната навременна интервенция и демонстрираното предпочитание въпросът да завърши с позитивен за двете страни край. "  

Пред българския министър-председател Файез Сарадж е подчертал, че " удобният процес на събитията ще даде доста мощен знак за бъдещото съдействие сред България и Либия. "

Премиерът Сарадж е на мнение, че " позитивното решение на проблема с кораба ще даде спомагателен подтик на двустранните и икономическите връзки сред двете страни. "

Премиерът на Либия е приел поканата на министър-председателя Бойко Борисов да посети България в най-скоро време.

" Двамата министър председатели се схванаха да бъдат поръчител за развиването на икономическите връзки и български компании още веднъж да стъпят на либийския пазар " - оповестяват още от правителствения пресцентър.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР