Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с комисаря по околна

...
Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с комисаря по околна
Коментари Харесай

Каним двама еврокомисари у нас заради казуса „Калиакра“


Министър-председателят Бойко Борисов организира телефонен диалог с комисаря по околна среда, морско дело и риболовство Кармену Вела. Двамата разискаха зародилия проблем "Калиакра”. Премиерът Борисов срещна комисар Вела с развиването на обстановката в България след издаването на заповедта на министър Нено Димов.

Двамата се сплотиха към позицията, че решението на Съда на Европейския съюз би трябвало да се извърши. Беше посочено, че българските управляващи би трябвало да разпознават подобаващите ограничения и способи, с които това да стане. Беше очебийно, че европейското законодателство в региона на "Натура 2000” не не разрешава стопански действия, в това число земеделие, и ще се търсят разновидности по какъв начин решението да бъде приложено, тъй че да не бъдат ощетени засегнатите от него хора в региона на крайморска Добруджа.

Европейската комисия и българското държавно управление са в добър разговор по тематиката и поставят старания за намиране на оптималния компромис за отбрана и на природата, и на ползите на хората в този завършек на България, беше маркирано в диалога. Комисар Вела приветства напъните на министър-председателя да събере всички заинтригувани страни по случая в търсене на решение. Той също по този начин означи положителното съдействие и напъните на министър Димов.

Премиерът Борисов предложения комисар Кармену Вела дружно с еврокомисаря по районна политика Корина Крецу да посетят България и на място да се срещнат с ограниченията, които са взети за запазване на предпазените територии.

Междувременно стана ясно, че на следващия ден Борисов провежда на следващия ден среща в Министерски съвет с всички заинтригувани страни – кметове, притежатели на парцели, представители на природозащитни организации, на научната общественост, на браншови организации и специалисти от Министерство на околната среда и водите, с цел да се потърси баланс по плана за интегрирания проект на предпазените зони в региона на Калиакра. Тя ще стартира в 11:00 ч.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР