Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с държавния секретар на

...
Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с държавния секретар на
Коментари Харесай

Помпейо към Борисов: Ще се измъкнем!

Министър-председателят Бойко Борисов организира телефонен диалог с държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо във връзка разпространяването на пандемията COVID-19, заяви пресцентърът на Министерски съвет.

Бойко Борисов и Майк Помпейо са били единомислещи, че всички страни са длъжни да продължат битката с пандемията посредством взаимопомощ и тясно съдействие при продан на сполучливи практики в лекуването.

В диалога е било посочено, че учени и експерти от Съединени американски щати създават ваксина против вируса и България ще е измежду първите страни, с които ще я споделят. Българският министър-председател изискал комплекти за проби по метода PCR, написа в известието.

" Всяка страна има свои опит и познания, само че в случай че споделяме дружно ефикасните ограничения ще се оправим по-бързо в борбата с пандемията ", декларирал Борисов.

Бойко Борисов отбелязал и признатия от държавното управление пакет от социално-икономически ограничения в поддръжка на работодателите и служащите. Той подчертал пред Помпейо, че страната ни поставя старания да се резервира заетостта на всеки жител.

" Като мине времето на пандемията, България, Европа и Съединени американски щати, които споделят идентични демократични полезности и свободи на жителите, дружно като стратегически сътрудници ще измъкнат страните си от икономическата рецесия в резултат на ковид ", споделил в телефонния диалог Майк Помпейо.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР