Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с държавния секретар на

...
Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с държавния секретар на
Коментари Харесай

Заедно със САЩ борим коронавируса. Белият дом ни дава ваксина

Министър-председателят Бойко Борисов организира телефонен диалог с държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпео във връзка разпространяването на пандемията COVID-19. Двамата дискутираха ограниченията, които всяка една от двете страни ползва, за ограничението на вируса.

Премиерът Бойко Борисов показа пред Помпео сполучливата метаморфоза на българската промишленост, която от седмици създава защитни дрехи, шлемове, очила и маски. Българският министър-председател акцентира в диалога, че облеклата дават отговор на сертифицирани стандарти и условия за всички, работещи директно с ковид.

Българският министър-председател уточни и признатия от държавното управление пакет от социално-икономически ограничения в поддръжка на работодателите и служащите. Той акцентира пред Помпео, че страната ни поставя старания да се резервира заетостта на всеки жител. „ Като мине времето на пандемията, България, Европа и Съединени американски щати, които споделят идентични демократични полезности и свободи на жителите, дружно като стратегически сътрудници ще измъкнат страните си от икономическата рецесия в резултат на ковид “, сподели в телефонния диалог Майк Помпео.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР