Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с държавния секретар на

...
Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с държавния секретар на
Коментари Харесай

Премиерът разговаря с Майк Помпео за Балканите, ЕС и двустранните отношения

 Министър-председателят Бойко Борисов организира телефонен диалог с държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпео. Те разискаха стратегическото партньорство сред България и Съединени американски щати, което и съгласно двамата е чудесно и следва да продължи да се развива по този начин и отсега нататък. Помпео посочи, че министър председателят Бойко Борисов е направил доста положителни неща за България.

Държавният секретар на Съединени американски щати поздрави премиера Борисов за модернизацията, която държавното управление осъществя в областта на защитата и за спазването на поетия ангажимент към НАТО - 2% от разноските от Брутният вътрешен продукт да се отделят за този бранш. Според Майк Помпео, българският министър-председател би могъл да окуражи сътрудниците си в НАТО и Европа също да се ангажират със спазването на тази евроатлантическа цел. Държавният секретар на Съединени американски щати посочи също по този начин изгодата от взаимните учения, които се организират в България.

Майк Помпео поздрави министър-председателя Борисов и за сериозната работа във връзка с диверсификацията в енергийната сфера. " Ние строим газови автомагистрали, по които да тече газ от разнообразни източници и сътворяваме по-конкурентна среда “, посочи министър председателят Бойко Борисов. Министър-председателят срещна държавния секретар на Съединени американски щати с стадия на създаване на интерконектора с Гърция. Борисов уточни още, че страната ни към този момент получи първите доставки на полутечен природен газ от Съединени американски щати през месец юни. По отношение на АЕЦ " Белене “ министър председателят означи, че за реализацията на плана държим да има необятно интернационално присъединяване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР