Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с британския си колега

...
Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с британския си колега
Коментари Харесай

Борисов и Тереза Мей обсъдиха Брекзит по телефона

Министър-председателят Бойко Борисов организира телефонен диалог с английския си сътрудник Тереза Мей.

В рамките на диалога, който се състоя по нейно искане, Мей насочи молба за поддръжка за реализиране на повече еластичност от страна на всички в Европейския съюз при договарянето на въпроса с границата сред Северна Ирландия и Република Ирландия, и постигането на съглашение за Брекзит до 29 март.

Премиерът Борисов увери Мей в поддръжката си за постигането на съглашение, което ще подсигурява запазването на положителните връзки сред Англия, Европейски Съюз и 27-те държави-членки.
 Борисов сложи пред Барние въпроса за обществените и здравните пенсии след Брекзит
Борисов сложи пред Барние въпроса за обществените и здравните пенсии след Брекзит

България била в напреднала подготовка по всички Брекзит сюжети

Българският министър-председател акцентира трите насоки, в които е извънредно значимо да се реализира договореност, освен за Европейски Съюз, само че и за нашата страна в частност. На първо място Борисов открои сигурността и запазването на високите равнища на съдействие в тази област и наличните принадлежности, като се даде ексклузивитет на Обединеното кралство.
 Много българи във Англия няма да получат статут след Брекзит
Много българи във Англия няма да получат статут след Брекзит

Сферата на услугите ще е най-сериозно наранена

България постоянно е имала най-високо равнище на съдействие и доста сполучливи взаимни дейности със своите английски сътрудници и в границите на Европол, и държи това да продължи и след Брекзит, безапелационен беше българският министър председател.

Втората значима тенденция съгласно министър-председателя Борисов касае статута на жителите на Европейски Съюз в Обединеното кралство и на английските жители в Европейски Съюз.

Борисов означи, че тази тематика е от огромно значение за България, с оглед огромния брой българи в Обединеното кралство, и английски жители у нас.

Не на последно място, министър председателят Бойко Борисов посочи, че по тематиката за границата сред Северна Ирландия и Република Ирландия е значимо недопускане на напрежение и нарушение на мира.
 Англия към този момент изгуби £80 милиарда от Брекзит
Англия към този момент изгуби £80 милиарда от Брекзит

Обединеното кралство е изгубило по 40 милиарда английски лири на година

По време на диалога английският министър председател Тереза Мей благодари на министър-председателя Борисов за навременното сезиране на английските управляващи по случая Гебрев и за включването на английски екип при следствието.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР