Министър-председателят Бойко Борисов проведе среща със собствениците на трите водещи

...
Министър-председателят Бойко Борисов проведе среща със собствениците на трите водещи
Коментари Харесай

Собствениците на футболни клубове обещаха честна игра и да няма натиск върху съдии

Министър-председателят Бойко Борисов организира среща със притежателите на трите водещи футболни тима Георги Домусчиев („ Лудогорец “), Васил Божков („ Левски “) и Гриша Ганчев (ЦСКА-София). На диалога участваха също основният прокурор Сотир Цацаров, заместник-главният прокурор Иван Гешев, министърът на вътрешните работи Младен Маринов, президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов и съветникът на министъра на младежта и спорта Гошо Гинчев.

По време на срещата бе разисквано началото на футболното състезание у нас предвид на спокойното му протичане. Собствениците на футболните клубове обявиха, че тимовете им ще бъдат водени от правилата на честната игра. По думите им няма да се позволява напрежение на терена, което да се придвижва към агитките. Няма да се разрешат и закани към футболните съдии.

Президентът на БФС Борислав Михайлов благодари на Борисов за тази среща, тъй като по негови мемоари последната такава е била през 2003 година в столичен хотел. На срещата всички са си дали заричане, че ще се обезпечи оптималното успокоение на съдиите, с цел да може да си правят работата без напрежение.

„ Големите клубове си стиснаха ръцете, което се случва доста рядко “ и добави, че, в случай че някой арбитър има данни, че е притискан и заплашван да се обърне към Министерство на вътрешните работи или Прокуратурата.

„ Присъствах на тази среща, тъй като съм директно заинтригуван какъв ще публичният ред и по какъв начин ще се държат агитките “, изясни вътрешният министър Младен Маринов, който отхвърли пред медиите да назове какви ограничения е споделил пред премиера.

„ Нашият фокус ще е да не се позволява пазаруване на мачове и напън върху съдии “, разкри вътрешният министър и в същото време отхвърли да назове дали Министерство на вътрешните работи има данни за заплашвани или бити рефери. „ Познавате ме, приказвам единствено с обстоятелства, когато е регистрирано от Прокуратурата “, добави той.

Маринов отхвърли да назове дали са говорили на срещата за уговорени мачове. Обясни, че министър председателят само е изискал да се начертае проект, който да пресича тази процедура.

Новото футболно състезание стартира на 12 юли с мача Ботев Враца – Берое. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР