Министър-председателят Бойко Борисов проведе среща с главния мюфтия д-р Мустафа

...
Министър-председателят Бойко Борисов проведе среща с главния мюфтия д-р Мустафа
Коментари Харесай

Молитвите за Рамазан Байрам ще са пред джамиите

Министър-председателят Бойко Борисов организира среща с основния мюфтия доктор Мустафа Хаджи в навечерието на празника Рамазан Байрам.

„ Позволете ми още един път да благопожелавам празника Рамазан Байрам на всички мюсюлмани и на вас! Бъдете живи, здрави и дано по този начин дружно да се оправяме с компликациите и да работим за просперитета на България “, съобщи министър председателят Борисов.

Акцент в диалога бяха противоепидемичните ограничения в изискванията на пандемия от COVID-19, които се постанова да бъдат спазвани от всички жители. Министър-председателят Борисов акцентира, че България, единствена в Европа, а може би и освен в Европа, не затвори православните храмове по време на най-светлите Великденски празници.

„ Благодарих и на Светия синод, и на владиците, и на поповете, както и на всички миряни, че доста прецизно съблюдаваха това, което помолихме да се направи против ковид. Абсолютно същото важи и за вас - с почитание към религията, ползвайки маски и дезинфектанти, в двора, пред джамията ходжата да може да организира молитвите “ , уточни министър председателят Борисов в подтекста на отпразнуването на огромния мюсюлмански празник Рамазан Байрам.
 пресцентър, Министерски съвет
„ Молитвата е връзката с духовното. Затова би трябвало да е надлежно на мястото, където може да се случи - в джамията “ , посочи министър-председателят Борисов. На срещата, на която участва също Националният действен щаб, бе конкретизирано, че молитвите за Рамазан Байрам ще се организират, спазвайки се всички противоепидемични условия като физическа отдалеченост от метър и половина, с маски, навън и пред джамиите.
 пресцентър, Министерски съвет
„ Искам да изразя признателност към вас персонално, към държавното управление и към Щаба, за това, което вършиме за целия български народ. Още веднъж се гордеем, че сме жители на България - от една страна за това, което държавното управление прави за живота на българите и от друга - поради мъдростта на целия народ да съблюдава разпоредбите, с цел да може да не се популяризира тази болест или в случай че се популяризира - да е в по-малки граници “, с тези думи основният мюфтия доктор Мустафа Хаджи се обърна към премиера Борисов.

Хаджи изрази вяра, че в най-скоро време пандемията ще е останала в историята и още веднъж хората ще могат да се събират, както е било преди, тъй като всички имаме нужда от непосредственост.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР