Министър-председателят Бойко Борисов проведе среща с генералния секретар на Репортери

...
Министър-председателят Бойко Борисов проведе среща с генералния секретар на Репортери
Коментари Харесай

Борисов: Фалшивите новини рушат основите на доверието между гражданите и институциите

Министър-председателят Бойко Борисов организира среща с генералния секретар на „ Репортери без граници “ Кристоф Делоар. В рамките на диалога в Министерския съвет министър председателят Борисов съобщи, че цени високо разговора с неправителствения бранш по една несъмнено значима тематика за всяко демократично общество, каквато е свободата на словото. Борисов и Делоар разискаха опциите страната ни да усъвършенства позицията си съгласно показателя за свободата на пресата, съставян от „ Репортери без граници “.

Министър-председателят Бойко Борисов срещна Кристоф Делоар с неотдавна признатата от държавното управление мярка, гарантираща навременен и безконтролен достъп до информацията в печатните издания. Това ще стане посредством държавното сдружение „ Български пощи ” ЕАД, което ще прави разпространяване и продажба на печатни издания на територията на страната. С този акт на Министерския съвет ще се усъвършенства съществуващата все още конкуренция на пазара и издателите на печатни творби ще имат достъп до крайния консуматор при авансово оповестени ясни параметри.
 пресцентър, Министерски съвет
Премиерът Борисов посочи, че с помощта на работата на европейския комисар от България Мария Габриел, страната ни към този момент две години интензивно взе участие и в изработването на друга група ограничения, касаещи дезинформацията и подправените вести. По думите му явлението придобива все по-големи мащаби и буди сериозна паника. „ Фалшивите вести и дезинформацията разрушават главните на доверието сред жителите и институциите “, безапелационен беше Борисов.

Министър-председателят Борисов подчертава върху значимата роля на медиите в актуалното общество като коректив на ръководството. Премиерът означи устрема на кабинета да реагира навреме, когато до него доближи сигнал от полето на деяние на държавното управление. Борисов добави също, че негово схващане е, че свободата на словото би трябвало да се отстоява като фундаментално конституционно право, в това число посредством почитание към журналистическата специалност и невмешателство в работата на медиите.-->

Премиерът Бойко Борисов приветства желанието на генералния секретар Кристоф Делоар за градивна взаимна работа в полза на основаването на по-добра атмосфера за медиите. Министър-председателят предложения представителите на „ Репортери без граници “ да вземат участие с оферти за законодателни промени, които да подсигуряват на медиите самостоятелност, а на обществото правото на вярна и точна осведоменост.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР