Министър-председателят Бойко Борисов проведе двустранна среща с Шефик Джаферович, член

...
Министър-председателят Бойко Борисов проведе двустранна среща с Шефик Джаферович, член
Коментари Харесай

Борисов благодари на БиХ за намерението да подпише Споразумението за намаляване на роуминг

Министър-председателят Бойко Борисов организира двустранна среща с Шефик Джаферович, член на Председателството на Босна и Херцеговина, в границите на Седмия световен бакински конгрес. В началото на диалога българският министър председател срещна Джаферович със задълбочаването на енергийното съдействие сред България и Азербайджан, което бе разисквано по време на форума. А по-късно министър-председателят изрази още веднъж поредната поддръжка на България за европейската и евроатлантическата интеграция на Босна и Херцеговина.

„ Приветстваме решението на Босна и Херцеговина да подпише Споразумението за понижаване на роуминг таксите сред страните от Западните Балкани, което ще даде основа за започване на договаряния сред Западните Балкани и Европейски Съюз за понижаване на роуминга “, уточни министър председателят Борисов.

Той акцентира, че това е в благозвучие с признатия на Срещата на върха през май 2018 година Софийски дневен ред и в поддръжка на свързаността в района – цифрова, инфраструктурна, енергийна и сред хората.

„ Много се веселя да се забележим на форума, само че най-много да ви благодарим - тъй като вие сте индивидът, поради който по време на председателството на Съвета на Европейски Съюз вашата страна направи доста по тематиката за интеграцията на Западните Балкани “, обърна се към българския министър председател Шефик Джаферович. Той акцентира пред Борисов, че с всеки собствен жест и постъпка българският министър председател е показвал, че работи за съдействие, почитание, мир и непоклатимост на Балканите, показвайки по какъв начин другите нации и култури живеят в единение.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР