Министър-председателят Бойко Борисов проведе днес среща с посланика на САЩ

...
Министър-председателят Бойко Борисов проведе днес среща с посланика на САЩ
Коментари Харесай

Борисов и посланик Херо Мустафа обсъдиха коронавируса

Министър-председателят Бойко Борисов организира през днешния ден среща с посланика на Съединени американски щати в България Херо Мустафа, оповестява на уеб страницата си американското посолство в София. В хода на диалога са били обсъдени напъните, които двете страни поставят в битката с ковид. Друг акцент на срещата бяха самодейностите, които посолството на Съединени американски щати поддържа в помощ на България по време на изключителното състояние.

„ Настоящата обстановка изисква да бъдем единни, солидарни и да си оказваме помощ. Така ще успеем да ограничим разпространяването на COVID-19, ще бъдат защитени изложените на риск жители и ще бъдат излекувани повече заболели, застигнати от новия вирус “, е отбелязал българският министър председател.

„ Съединени американски щати и България стоят един до друг, както наскоро означи държавният секретар Помпео. Нашето стратегическо партньорство продължава с неотслабваща мощ. Ние сме по-силни дружно “, съобщи посланикът на Съединени американски щати в България Херо Мустафа.

По време на срещата министър-председателят Борисов и дипломат Мустафа съблюдаваха обществена отдалеченост и разпоредбите за сигурност като част от уговорката им в поддръжка на ефикасните ограничения, подхванати от държавното управление за ограничение на темповете на разпространяване на болестта в България. Борисов и Мустафа още веднъж подчертаха, че демокрациите ще се оправят и с този интервал на неустановеност и ще излязат от него още по-силни.

Министър-председателят Борисов и дипломат Мустафа продължиха също по този начин полемиките по Стратегическото партньорство сред Съединени американски щати и България, включващо усилване на общата сигурност и съдействие в региона на защитата, както и подсилване на икономическите и енергийните връзки.

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР