Министър-председателят Бойко Борисов пристигна в Шарм Ел-Шейх за участие в

...
Министър-председателят Бойко Борисов пристигна в Шарм Ел-Шейх за участие в
Коментари Харесай

Борисов пристигна за срещата между ръководители на ЕС и Лигата на арабските държави

Министър-председателят Бойко Борисов дойде в Шарм Ел-Шейх за присъединяване в Първата среща на високо ниво сред държавните и държавните ръководители на Европейски Съюз и Лигата на арабските страни (ЛАД).
 
Форумът цели да подчертае нуждата от засилени стратегически връзки сред Европейски Съюз и арабския свят, както и да дефинира насоки за справяне с световните провокации.

Лидерите ще обсъдят общите старания за решение на районни въпроси от съвместен интерес, като във фокуса на диалозите в Шарм Ел-Шейх ще бъдат сложени тематики, свързани с търговията и вложенията, миграцията, сигурността и обстановката в района.
Днес министър председателят Борисов ще взе участие в церемонията по разкриване на Срещата на върха Европейски Съюз - Лигата на арабските страни, както и в първата пленарна сесия на формата, където ще има изявление. В дневния ред на срещата през днешния ден ще се слагат тематиките за разширение на европейско-арабското партньорство и посрещането на световните и районни провокации дружно.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР