Министър-председателят Бойко Борисов пристигна в Полша, където ще участва в

...
Министър-председателят Бойко Борисов пристигна в Полша, където ще участва в
Коментари Харесай

Борисов пристигна в Полша по повод годишнината от освобождаването на Аушвиц

Министър-председателят Бойко Борисов дойде в Полша, където ще взе участие в формалната гала във връзка 75 години от освобождението на някогашния концлагер Аушвиц-Биркенау. Заедно с държавни и държавни ръководители от целия свят българският министър председател ще отдаде респект към жертвите от един от най-мрачните епизоди в човешката история - Втората международна война.


" Щастливи сме за избавените и техните потомци, признателни сме на спасителите - знайни и незнайни. В същото време надълбоко скърбим за милионите почтени жертви на Холокоста и тяхното страдалчество. Отдаваме респект и на почтено погубените животи на повече от 11 000 евреи от Егейска и Вардарска Македония ", уточни Бойко Борисов при идването си в Полша.

Премиерът е безапелационен, че би трябвало да се поучим от уроците на предишното, да помним и в никакъв случай да не позволяваме паметта за Холокоста да бъде изтрита или подменяна, и отговорът ни да е остро наказание и отменяне на всеки опит за антисемитизъм.

По традиция на 27 януари международната общественост се прекланя пред паметта на починалите по време на Холокоста, както и на всички хора, станали неволни жертви на антихуманните дейности в този интервал.

Тазгодишната гала в Аушвиц-Биркенау има изключително значение, защото съществени нейни посетители ще бъдат близо 100 оживели жертви от времето на Холокоста. Те ще споделят своите мемоари, прекарвания и ще напомнят на международната общност за трагизма на Холокоста.
 Борисов ще взе участие в церемонията във връзка 75 години от освобождението на Аушвиц Борисов ще взе участие в церемонията във връзка 75 години от освобождението на Аушвиц
Премиерът Бойко Борисов ще взе участие в формалната гала във връзка 75 години от освобождението на някогашния концлагер Аушвиц-Биркенау.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР