Министър-председателят Бойко Борисов пристигна в Брюксел за участие в заседанието

...
Министър-председателят Бойко Борисов пристигна в Брюксел за участие в заседанието
Коментари Харесай

Борисов пристигна в Брюксел, от летището заяви... СНИМКИ

Министър-председателят Бойко Борисов дойде в Брюксел за присъединяване в съвещанието на Европейския съвет, което ще се организира през днешния ден и на следващия ден.

Акцент в полемиките на държавните и държавните ръководители ще са договарянията сред Европейски Съюз и Обединеното кралство като в полза на двете страни е да има съглашение преди края на преходния интервал (31 декември 2020 г.).

Същевременно ще се разиска и подготвеността при положение на излаз от договарянията без договорка.

Тема на Европейския съвет е и постигането на климатична индиферентност на Европейски Съюз до 2050 година, за което България работи и поддържа. За страната ни определянето на климатичните цели е решение, което може да бъде взето единствено след провеждането на задълбочени и обширни полемики на основата на подробна оценка на въздействието, в това число на национално равнище.

Затова е належащо да се откри работещ механизъм с съответно и заслужено систематизиране на напъните и изгодите от прехода към климатична индиферентност в Европейския съюз.

Европейските водачи ще прегледат актуалната епидемиологична конюнктура по отношение на COVID-19, напредъка по цялостната съгласуваност в отговор на пандемията на ниво Европейски Съюз, както и работата по създаването и разпространяването на ваксина.

Държавните и държавните ръководители на страните членки ще се концентрират и върху връзките на Европейски Съюз с Африка и други външнополитически въпроси.

"Днес и на следващия ден ще вземам участие в постоянното съвещание на Европейския съвет. В Брюксел ще обсъдим договарянията за бъдещото партньорство сред Европейски Съюз и Обединеното кралство, както и постигането на климатична индиферентност на Европейски Съюз до 2050 година

С европейските водачи ще разгледаме и актуалната конюнктура, обвързвана с ковид, ще дискутираме връзките сред Европейски Съюз и Африка, както и други външнополитически въпроси.

В днешния ден ще беседвам с генералния секретар на ЕНП Антонио Лопес и ще взема присъединяване в среща на върха на водачите на EPP - European People's Party ", написа във "Фейсбук " Борисов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР