Министър-председателят Бойко Борисов пристигна в Брюксел. Премиерът Борисов ще проведе

...
Министър-председателят Бойко Борисов пристигна в Брюксел. Премиерът Борисов ще проведе
Коментари Харесай

Министър-председателят Бойко Борисов пристигна в Брюксел

Министър-председателят Бойко Борисов дойде в Брюксел.

Премиерът Борисов ще организира среща с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг в Главната квартира на Алианса в Брюксел. Борисов и Столтенберг ще обсъдят партньорството в региона на защитата и сигурността в границите на НАТО, провокациите пред сътрудниците в Пакта и осъществяването на финансовите им задължения за повишението на вложенията в груповата защита. В рамките на диалога българският министър председател и генералният секретар на Алианса ще се спрат и на задълбочаването на индустриалното съдействие в региона на защитата.

Чрез политиката и дейностите на българското държавно управление страната ни остава мощно зает и предан съдружник на Северноатлантическия Алианс. В този подтекст България отдели над 3 % от Брутният вътрешен продукт за защита през актуалната година, което ни слага на второ място след Съединени американски щати в НАТО. Бюджетът за бранша още веднъж ще бъде висок и през 2020 година

По-късно министър-председателят Борисов ще взе участие в съвещание на Европейския съвет в Брюксел. На него държавните и държавни ръководители ще обсъдят изменението на климата и дълготрайния бюджет на Европейски Съюз, както и Брекзит и подготовката за договарянията по бъдещите връзки сред Европейски Съюз и Обединеното кралство след отдръпването му.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР