Министър-председателят Бойко Борисов пристигна в Брюксел, където ще участва в

...
Министър-председателят Бойко Борисов пристигна в Брюксел, където ще участва в
Коментари Харесай

Борисов пристигна в Брюксел за извънредното заседание на Европейския съвет

Министър-председателят Бойко Борисов дойде в Брюксел, където ще взе участие в изключителното съвещание на Европейския съвет на 1 и 2 октомври.

В първия ден от полемиките държавните и държавните ръководители ще обсъдят външните връзки, по-специално тези с Турция, както и ситуацията в Източното Средиземноморие. Очаква се водачите да прегледат и връзките с Китай, обстановката в Беларус и случая с отравянето на Алексей Навални.

През втория ден европейските водачи ще се концентрират върху методите за задълбочаване и подсилване на единния пазар, за създаване на по-амбициозна промишлена политика и ускорение на цифровата промяна. Целта е да се увеличи конкурентоспособността на промишлените браншове на Европейски Съюз в международен мащаб и да се усили тяхната самостоятелност, да се форсира цифровият преход, както и да се реализира връщане към изцяло работещ обединен пазар допустимо най-скоро.

През месец юли Европейският съвет реализира единодушие по невиждан пакет за възобновяване, посредством който да се преодолеят последствията от COVID-19 върху стопанските системи и обществата на страните членки на Европейски Съюз. Двата стълба на това възобновяване - екологичният преход и цифровата промяна, в комбиниране със мощен обединен пазар, ще насърчат нови форми на напредък и ще покачат устойчивостта на Европейски Съюз.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР