Министър-председателят Бойко Борисов пристигна снощи в Обединените арабски емирства (ОАЕ).

...
Министър-председателят Бойко Борисов пристигна снощи в Обединените арабски емирства (ОАЕ).
Коментари Харесай

Борисов вече е в Обединените арабски емирства

Министър-председателят Бойко Борисов дойде нощес в Обединените арабски емирства (ОАЕ).

В рамките на визитата си министър председателят Борисов ще се срещне с престолонаследника на Абу Даби и заместник-върховен главнокомандващ въоръжените сили на ОАЕ шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян, както и с вицепрезидента и министър-председател на ОАЕ шейх Мохаммед бин Рашед Ал-Мактум. По време на диалозите ще бъде разисквано развиването на политическия разговор сред двете страни и усилване на ефикасното взаимоотношение в стратегически значими области като стопанската система и вложенията, защитата и сигурността, битката с тероризма, нововъведенията и технологиите.

В делегацията, ръководена от премиера Борисов, са вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева и министърът на финансите Владислав Горанов.

Настоящото посещаване на министър-председателя Бойко Борисов в Обединените арабски емирства е първа аудиенция на това ниво в историята на двустранните връзки. То се явява продължение на напъните за по-нататъшно активизиране на двустранното съдействие, откакто при започване на тази година България и ОАЕ откриха свои посолства в Абу Даби и София.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР