Министър-председателят Бойко Борисов посрещна председателя на Държавния съвет на Китай

...
Министър-председателят Бойко Борисов посрещна председателя на Държавния съвет на Китай
Коментари Харесай

Ли Къцян: Гордеем се с куража на Боян Петров

Министър-председателят Бойко Борисов посрещна ръководителя на Държавния съвет на Китай Ли Къцян в София. Официалната гала се състоя пред паметника на Незнайния войник, където двамата министър председатели сервираха венци. След това Бойко Борисов и Ли Къцян разгледаха църквата „ Света София “.

Българският министър председател и ръководителят на Държавния съвет на Китай организираха

двустранна среща в постройката на Министерския съвет, последвана от пленарни диалози .

Прекратиха издирването на Боян Петров

В началото на тези диалози Ли Къцян благодари за гостприемството на премиера Борисов и приказва за куража на българския планинар Боян Петров, който изчезна в Хималаите. „ За първи път навестявам България след образуване на държавното управление и това е първата спирка на европейския ми маршрут. Благодаря за тържествената вечеря на господин Борисов през вчерашния ден вечерта.

Имах опция да видя златни предмети от преди 7 хиляди години.

Вчера ми дадоха и подарък – знаме от брачната половинка на Боян Петров ,

който изчезна по време на нанагорнище в Хималаите. На знамето написа, че нейното сърце постоянно ще остане там. Ние се гордеем с неговия кураж “, сподели Къцян, представен от Агенция „ Фокус “.

Боян Петров изчезна на 3 май при нанагорнище на връх Шиша Пангма в Хималайте. Безпрецедентната по мащабите си акция по издирането му демонстрира голямото почитание към българският академик с най-вече изкачени върхове над 8000 метра. Заради него Китай и непал загърбиха политическите си различия. Китай даде специфични визи на двама непалски водачи, с цел да могат машините с турбинни мотори да се включат в издирането на Петров.

Ли Къцян е в София за провеждането на седмата Среща на държавните и държавни ръководители на страните от Централна и Източна Европа и Китай, която тази година се семейства от България. Основната цел на форума „ 16+1 “ е да задълбочи комерсиалните връзки и икономическото съдействие сред страните участнички и да насърчи двустранни и многостранни партньорства.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР