Министър-председателят Бойко Борисов посети стадионите на Локомотив и Ботев в

...
Министър-председателят Бойко Борисов посети стадионите на Локомотив и Ботев в
Коментари Харесай

Борисов провери къде ще отиват парите за спорта в Пловдив и Асеновград

Министър-председателят Бойко Борисов посети стадионите на " Локомотив " и " Ботев " в Пловдив, за чиито ремонт, създаване и възобновяване Министерският съвет тази седмица отпусна 37 млн. лева . по бюджета на общината.

" Това, което сте ми желали - 12 милиона, финансовият министър и спортният министър са го подсигурили. Средствата би трябвало да са пристигнали към този момент в кметството. Общинските съветници и кметът да задействат процедурите оптимално бързо ", съобщи министър председателят Борисов по време на огледа на стадиона на " Локомотив " - Пловдив.

Премиерът посети и стадиона на " Ботев " - Пловдив. За неговия ремонт държавното управление също е осигурило средства - 25 милиона лв..
 В над 400 учебни заведения у нас няма физкултурни салони
В над 400 учебни заведения у нас няма физкултурни салони

Това разясни министърът на спорта Красен Кралев

По-късно министър председателят Бойко Борисов посети СУ " Найден Геров " - Пловдив, едно от петте образователни заведения, които също получават средства от държавния бюджет за физкултурни салони в града.

Държавни пари са обезпечени още за ОУ " Екзарх Антим I " и ОУ " Душо Хаджидеков " в регион " Централен ", СУ " Софроний Врачански " и СУ " Св. Седмочисленици " в " Тракия ".

След това министър председателят инспектира ОУ " Петко Каравелов " в Асеновград, в което ще бъде построен физкултурен салон със средства, отпуснати от държавното управление.

" Децата са ни най-скъпи, спортът е от извънредно значение за тяхното развиване и дисциплинираност и по тази причина държавно управление реши да отпусне средства на общо 50 учебни заведения в цялата страна, с цел да си изградят физкултурни салони ", означи Борисов в Асеновград.
 Борисов се отхвърли от нов държавен аероплан, парите отиват за спорт
Борисов се отхвърли от нов държавен аероплан, парите отиват за спорт

Парите отиват за физкултурни салони и игрища

В града той се срещна и с напредъка по построяването на кръгово кръстовище на път II-86 Пловдив - Асеновград. Стойността на плана е 2,3 млн. лева , а строителните действия са изпълнени на близо 85%.

По мотив отбелязването на 150 години от основаването на Българската екзархия министър-председателят Бойко Борисов посети и Бачковския манастир. Там министър председателят бе посрещнат от Негово Преосвещенство Величкия свещеник Сионий и беседва с Негово Светейшество Българския патриарх Неофит.

" Без Господ нищо не може да се направи, постоянно се почва с него ", съобщи министър-председателят пред духовниците.

За ремонт на Бачковския манастир с решение на Министерския съвет в края на 2019 година бяха отпуснати 500 хиляди лв..
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР