Министър-председателят Бойко Борисов покани колегите си от Четиристранния формат -

...
Министър-председателят Бойко Борисов покани колегите си от Четиристранния формат -
Коментари Харесай

Борисов иницира онлайн среща с Гърция, Румъния и Сърбия


Министър-председателят Бойко Борисов предложения сътрудниците си от Четиристранния формат - министър председателите на Гърция и на Румъния и президента на Сърбия на видеоконферентна среща, която ще се организира през днешния ден. На нея ще бъде разисквана тематиката за облекчение на ограниченията при пътувания на жителите на всяка една от четирите страни на територията на другите три страни в пандемията от COVID-19.

Целта е да бъдат основани условия за пътешестване и възобновяване на туризма сред жителите на четирите страни без налагането на 14-дневна карантина, само че в това време като се съблюдават всички хигиенични условия за сигурност и въздържане на новия вирус.

По време на идната среща сред водачите ще бъде обменен опит в потвърдили се ефикасни ограничения и практики в битката с ковид. Във видеоконференцията ще вземат участие също министрите на външните и на вътрешните работи, на опазването на здравето, на превоза и на туризма на четирите страни.

Четиристранният формат сред България, Гърция, Румъния и Сърбия бе основан по концепция на премиера Бойко Борисов за по-задълбочено районно съдействие и първата такава намира се организира през октомври 2017 година в „ Евксиноград “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР