Министър-председателят Бойко Борисов пое ангажимент правителството да съдейства за транспортирането

...
Министър-председателят Бойко Борисов пое ангажимент правителството да съдейства за транспортирането
Коментари Харесай

Правителството ще съдейства за прибирането на тленните останки на Атанас Скатов

Министър-председателят Бойко Борисов пое ангажимент държавното управление да спомага за превозването на тленните остатъци на алпиниста Атанас Скатов от Пакистан до Сливен, заяви пресслужбата на Министерски съвет. Днес министър председателят се е срещнал с мениджъра на починалия планинар Мария Илиева. На срещата са участвали и вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева и министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

„ Изразявам съболезнования към фамилията и околните на Атанас Скатов. Изказвам удивление пред силата на духа му. Такава воля и героизъм няма да бъдат забравени “, означи министър председателят Бойко Борисов.

Мениджърът Мария Илиева изрази признателност към министър-председателя Борисов за ангажираността и съдействието, което е получила до момента персонално от него и от министър Захариева.

Българският консул в Исламабад получи всички нужни документи от Министерство на вътрешните работи и Министерство на външните работи на Пакистан за превозването на тленните остатъци. Тъй като немската компания, която е застраховала Атанас Скатов преди експедицията, към момента отхвърля да изплати сумата по превозването, българското външно министерство извърши заплащане, с цел да може тленните остатъци на алпиниста да бъдат допустимо най-бързо върнати у нас. Всеки ден престой в Исламабад оскъпява разноските.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР