Министър председателят Бойко Борисов обяви, че ще бъде открито генерално

...
Министър председателят Бойко Борисов обяви, че ще бъде открито генерално
Коментари Харесай

Борисов: България щe откриe генерално консулство в Йерусалим


Министър ръководителят Бойко Борисов разгласи, че ще бъде намерено генерално консулство на България в Ерусалим. Българският министър председател се срещна с сътрудника си Бенямин Нетаняху по време на двудневната си аудиенция в Израел. Двамата разискаха тематики, свързани с противопоставяне на киберпрестъпността и тероризма, както и съдействие в региона на опазването на здравето и земеделието, предава БНР.

Националното радио уточни, че министър председателят Нетаняху е посрещнал Бойко Борисов с думите: " Добре пристигнал в Ерусалим, приятелю мой ". Премиерът на Израел за следващ път посочи ролята на България за спасяването на българските евреи по времето на Втората международна война и добави: " Най-ценното е отношението на благосклонност и на респект, които таи нашият израелски народ към българския народ ", сподели той.

Израелският министър председател изрази вяра, че разкриването на почетно консулство ще е първа крачка към определяне на българското посолство в Ерусалим.

" Генерално консулство за цялостен Израел разкриваме, тъй че да улесняваме оптимално и българските, и израелските жители ", посочи Бойко Борисов. Той предложения Нетаняху на смесеното съвещание сред двете държавни управления, което ще се организира в България до края на годината.

Българският министър председател ще се срещне с близки на починали в кървавия атентат в Сарафово, а по-късно, дружно с Бенямин Нетаняху, ще взе участие в тържествено разкриване на паметника-близнак с този, който има в София-символ на подвига на българите за спасяването на евреите през Втората международна война.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР