Министър-председателят Бойко Борисов обяви, че е готов да предложи намаляване

...
Министър-председателят Бойко Борисов обяви, че е готов да предложи намаляване
Коментари Харесай

Бойко Борисов ще предложи намаляване на държавната субсидия за партиите

Министър-председателят Бойко Борисов разгласи, че е подготвен да предложи понижаване на държавната дотация за политическите партии. Според Борисов този ход крие опасности, изключително за финансирането на дребните политически обединения, сподели той в " Шоуто на Слави " довечера.

„ Ако създадем такава ниска дотация 1 лев, Народното събрание и политическите партии ще попаднат незабавно в ръцете на богатите хора. Защото това е единственият метод партиите да имат своя политически живот, семинари, образования. (…)

Ще се откажем от дотацията, тъй като 1 лева е никаква дотация на процедура. Когато вкараме партиите в подобен режим, когато дойдат избори, партиите ще потеглят през бизнеса, да не приказваме, че имаше акции, които се финансират от обществено слаби по данните на Сметната палата. Ставаме подвластни от олигарсите, би трябвало ли да го създадем, не съм сигурен.

Това е спор, който може да се организира отново в обществото, две са мненията.

Има риск, огромен освен това от този ход, само че аз мога да поема ангажимент и ще го предложа. Ще го предложа. Но всеки от нас, политик, водещ или всеки останал би трябвало да знае пред какви опасности и да можем да отговорим на идващия въпрос – какво би станало в другата обстановка.

Дали няма да ни излезе това икономисване доста по-скъпо по-късно. Предпазвам политическите партии, изключително по-малките. Дойдат ли избори всички потеглят да почват с какво ще окажеш помощ или желаят да оказват помощ, по-лошото. Ама те като ти „ помогнат”, по-късно идва и си слага изискванията. Затова съгласно мен дотацията не е огромна, само че отново споделям, щом по този начин е решено, ще го предложа, да забележим какво ще стане”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР