Министър-председателят Бойко Борисов обсъди развитието на ситуацията около пакета Мобилност

...
Министър-председателят Бойко Борисов обсъди развитието на ситуацията около пакета Мобилност
Коментари Харесай

Борисов настоя пред Таяни пакетът Макрон да остане за след евроизборите

Министър-председателят Бойко Борисов разиска развиването на обстановката към пакета „ Мобилност 1 “ с ръководителя на Европейския парламент Антонио Таяни, оповестиха от държавната пресслужба.

Двамата са провели телефонен диалог през днешния ден.

" Предвид последното гласоподаване на текстовете по пакета в Комисията по превоз и туризъм в Европейския парламент, на което два от трите отчета по пакета бяха отхвърлени, българският министър председател настоя пред ръководителя Таяни да бъде премислена опцията тематиката да бъде оставена за разглеждане от идващия парламент след евроизборите ", оповестяват от пресслужбата на кабинета.

Борисов определил като чудноват проблема, че има политическо съглашение сред ръководителите на другите парламентарни групи в транспортната комисия, че трите отчета по пакета „ Мобилност 1 “ са неразделна част един от различен, само че в това време няма логичност отхвърлените отчети да влязат за гласоподаване в пленарна зала.

„ Два пъти транспортната комисия и веднъж в пленарна зала евродепутатите отхвърлят противоречивите отчети по пакета „ Мобилност 1 “ и с това демонстрират, че текстовете са небалансирани и провокират неодобрение както у тях, по този начин и у редица страни-членки на Европейски Съюз “, подчертал Борисов.

​За да изрази всички запаси по отхвърлените отчети по пакета „ Мобилност 1 “ и процедурите по гласуването им в пленарна зала на Европейския парламент, министър председателят Бойко Борисов изпраща в Брюксел министъра на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков. Министърът щял да показа всички причини на страната ни по тематиката на среща с ръководителя на Европейския парламент Антонио Таяни. По време на срещата Желязков още един път ще показа концепцията на България разглеждането на пакета „ Мобилност 1 “ да бъде оставено на идващия Европейски парламент.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР