Министър-председателят Бойко Борисов няма да подава оставка заради водната криза

...
Министър-председателят Бойко Борисов няма да подава оставка заради водната криза
Коментари Харесай

От ГЕРБ увериха, че Борисов няма да подава оставка трети път

Министър-председателят Бойко Борисов няма да подава оставка поради водната рецесия в Перник. Това сподели зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ и член на Изпълнителната комисия Красимир Велчев. Пернишкият народен представител направи изказване от името на партията в миньорския град. Той увери, че ръководещите търсят метод да решат рецесията.

Велчев съпостави обстановката в Перник с рецесията с боклука в София по времето, когато Бойко Борисов е бил кмет на столицата. "Това не е инцидентно. Подобен сюжет се гласи и сега. Премиерът Борисов е наредил цялостна инспекция на всички ВиК сдружения в страната. Два пъти министър председателят Борисов подаде оставка, трети път няма да има ", безапелационен е депутатът.

Той упрекна водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в популизъм. "Посещението на Корнелия Нинова в Перник е безочливост. Неслучайно беше тук. Тя се появява на всички места, където има митинги. Така е още от времето на Мая Манолова. Когато ти не си направил нищо, да идваш и да претендираш за морал, не е вярно. Поне аз не го разбирам ", счита Велчев.

Той прикани да не се приписва на държавното управление цялата виновност за рецесията с водата и напомни, че едвам в 4 от последните 30 години градът се ръководи от ГЕРБ. Народният представител напомни още, че в предишното държавното управление е имало концепция всички ВиК сдружения да се обединят в едно държавно, с цел да се употребяват средствата по европейските стратегии, само че някои от кметовете в страната са били срещу.

"Ние не отхвърляме нашата виновност. Виждате, че когато се откри виновност, министър председателят Борисов взима светкавични ограничения, на място, незабавно. Правителството прави всичко допустимо, отпускат се средства. Нашите министри са непрестанно горе, на обектите ", посочи зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ.

Депутатът разгласи, че "Стомана - Перник " подарява земите, през които ще мине новият магистрален тръбопровод, с цел да бъдат те благосъстоятелност на общината. Правителството към този момент е отпуснало 3,2 млн. лв., следва да бъдат заделени и още средства.

"Не е причина единствено сушата, ние няма да се оправдаваме с естествените бедствия. Правим всичко належащо ", увери Велчев и пожела на новия кмет на града триумф в мандата му, само че "с едно мислено ". "Винаги, когато Българска социалистическа партия дойдат на власт, оставят задължения ", счита той.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР