Министър-председателят Бойко Борисов назначи Янко Иванов за заместник-министър на земеделието,

...
Министър-председателят Бойко Борисов назначи Янко Иванов за заместник-министър на земеделието,
Коментари Харесай

Ветеринар, работил по птичия грип, е новият зам-министър на земеделието

Министър-председателят Бойко Борисов назначи Янко Иванов за заместник-министър на земеделието, храните и горите, заяви държавната пресслужба.

Иванов застава на мястото на Цветан Димитров, който беше освободен от поста на 18 юли след митинги на стопани на овце и кози, евтаназирани поради диагнозата чума.
Янко Иванов е приключил ветеринарна медицина във Висшия институт по зоотехника и ветеринарна медицина в Стара Загора, а по-късно работи като доцент в Централния научноизследователски ветеринарномедицинскиинститут в София, оповестява пресслужбата.

Бил е общоприет шеф на Националната ветеринарно-медицинска работа към министерството, а по-късно става и районен координатор за Балканите по план за " Предотвратяване на пандемията от птичи грип ", финансиран от Организацията по издръжка и земеделие на Организация на обединените нации.

Той встъпва в служба в комплициран миг, когато България се пробва да потуши огнища на чума по овцете и козите в Странджанско и да не допусне навлизането на африканска чума по свинете от прилежаща Румъния.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР