Министър-председателят Бойко Борисов направи символична първа копка на новия участък

...
Министър-председателят Бойко Борисов направи символична първа копка на новия участък
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Мислим за поколенията

Министър-председателят Бойко Борисов направи алегорична първа копка на новия сектор от Автомагистрала „ Хемус “ сред п.в.Белокопитово и търговищкото село Буховци. „ Мисля, че за година и два-три месеца ще се оправим с този сектор и по едно и също време от Ябланица до Боаза ще ги пуснем почти и ще влезем отново от двете страни “, сподели на церемонията министър председателят.

Той напомни по какъв начин при предходни ръководещи на страната Автомагистрала „ Хемус “ е извадена от европрограмите .

Борисов означи, че строителите са в подготвеност. „ Тръгваме и в двете направления, към Шумен и към Търговище, тъй че да се работи оптимално бързо “.

Борисов: Приходите в бюджета ни разрешиха да създадем доста

Борисов: Както съм заречен, до 2024 година "Хемус " ще е подготвена

По-късно денем министър председателят съобщи в Търговище: „ Трябва да сме доста единни България да изпревари всички в района.

Опозицията минимум ни тормози – нали им давахме няколко пъти властта и видяхме какво могат .

Вижте какво се случва в Гърция, Румъния в какво положение е, в Турция, в Сърбия и в Косово. И ние, в случай че имаме глави на раменете си, като политическа класа и като институции, би трябвало да сме доста единни “, безапелационен беше Борисов.



В Търговище Бойко Борисов, съпроводен от министрите Владислав Горанов и Николай Нанков, прегледа актуализирани и реконструиращи се обекти от просветителната и пътната инфраструктура. По думите му, в общината се строят детски градини и учебни заведения, тъй като има потребност, а

безработицата е достигнала рекордно ниски равнища .

„ За да процъфтява бизнесът, би трябвало да има пътища. Едновременно с пътищата мислим за поколенията – да бъдат добре образовани, здрави и мощни. Над 200 учебни заведения в цялата страна се ремонтират главно “, добави министър председателят.

Премиерът е изтъкнал, че сега се работи по учебни заведения, които не са ремонтирани откогато са издигнати, строят се и детски градини.

„ Усещам огромен напредък в хората ,

които виждат, че се поставят огромни старания по тези тематики “, е добавил Борисов.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР