Министър-председателят Бойко Борисов награди големият български актьор Васил Михайлов с

...
Министър-председателят Бойко Борисов награди големият български актьор Васил Михайлов с
Коментари Харесай

Борисов награди с орден Паисий Хилендарски актьора Васил Михайлов

Министър-председателят Бойко Борисов награди огромният български артист Васил Михайлов с медал "Паисий Хилендарски " на тържествена гала в Министерския съвет за високи заслуги в областта на културата, съобщи кореспондент на Novini.bg.

,,Този път премията съответства с един от обичаните ми актьори, национален фен, съдействал за възпитанието на нацията. „ Надали аз би трябвало да дам оценка какъв брой огромен актьор е – дала я е народът. Ти фактически си един национален будител, изключително в облика ти на капитан Петко Войвода. Така че тази премия и оценка ти е от народът. Пожелавам ти още дълги години да си на стремето'', съобщи по време на награждаването министър председателят Борисов и подсети, че от бюджета за идната година са планувани 20 милиона лв. повече за просвета.

,,Щастлив съм, че тъкмо тази премия ме споходи. Благодаря на господин Бойко Борисов. Най-много ме радва това, че сте ме поставили в тима на най-хубавите майстори в изкуството и културата. Аз още съм на кон, не съм слязъл. Все още играя в 3 театъра, предстоят ми и 4 спектакъла. Днешният ден е един огромен празник за мен'', сподели от своя страна Васил Михайлов.

,,Тази премия е безапелационно самопризнание за една изключителна личност'', разгласи при започване на церемонията културният министър Боил Банов.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР