Министър-председателят Бойко Борисов, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията

...
Министър-председателят Бойко Борисов, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията
Коментари Харесай

НСО поиска охрана на Росенец по вода и суша до 15 септември

Министър-председателят Бойко Борисов, министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков и министърът на вътрешните работи Младен Маринов дадоха ексклузивен брифинг през днешния ден в 14 ч в Гранитната зала в Министерския съвет.

Правителството отхвърли да охранява лятната резиденция Росенец на черноморския бряг, стана ясно на конференция на премиера Борисов и на министрите на защитата, вътрешните работи и превоза. Минути преди брифинга се появи новината, че се не разрешава достъпът до Росенец в навечерието на плануваната гражданска проява там, планувана за събота, 11 юли.

Борисов откри брифинга, прочитайки писмо от НСО с искане до няколко държавни органа за защита на акваторията до парк "Росенец " (по-известен като летния сарай на Доган ") от 10 юли до 15 септември. Борисов добави, че същото искане, само че в секретна форма, е отправено и във връзка с запазване на сухопътния сектор до лятната резиденция.

По думите на Борисов, искайки това, НСО се пробва да вкара държавното управление в сюжет, в който военни и Министерство на вътрешните работи пазят резиденцията на Ахмед Доган.

Флотът пази морския суверенитет, а не акваторията на паркове и частни парцели. Нито един моряк от флота няма да бъде зает с сходни недомислени писма, съобщи министърът на защитата Красимир Каракачанов.

Ние не оценяваме, че имаме такава подготвеност в границите на закона, разяснява на собствен ред Министерство на вътрешните работи министърът Младен Маринов.

Борисов подреди на отрасловите министри да потърсят законови форми настояването на НСО да не се извърши.

Борисов разгласи още, че е приказвал с кмета на Бургас Димитър Николов да демонтира противозаконната преграда, която стопира достъпа до плажа.

OFFNews излъчи онлайн брифинга на фейсбук страницата си.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР