Министър-председателят Бойко Борисов изрази пълната си подкрепа за амбицията на

...
Министър-председателят Бойко Борисов изрази пълната си подкрепа за амбицията на
Коментари Харесай

Премиерът Борисов разговаря по телефона с Генералния секретар на ООН

Министър-председателят Бойко Борисов изрази цялостната си поддръжка за упоритостта на Генералния секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш Европейският съюз да стане водач в постигането на климатично неутрални равнища на нездравословните излъчвания до 2050 година, оповестиха от Министерски съвет, представени от Българска национална телевизия.

``
реклама

В телефонен диалог сред двамата, извършен по искане на генералния секретар на Организация на обединените нации, Гутериш благодари на премиера Борисов за персоналната му ангажираност с въпросите по опазването на околната среда и за отстояването на уговорките по Парижкото съглашение по климата от страна на българското държавно управление.

Гутериш насочи покана към премиера Борисов да вземе присъединяване в проведената от него Среща на върха по климата, която ще се състои в границите на министерската седмица в подтекста на откриването на 74-та сесия на Оценка за съвместимост на Организация на обединените нации. Целта на форума е да се даде нов подтик и да се ускори осъществяването на уговорките, поети по силата на Парижкото съглашение по климата за прекъсване на увеличението на количеството нездравословни излъчвания в атмосферата и постигане на климатично неутрални равнища на нездравословните излъчвания. Генералният секретар на Организация на обединените нации изрази вяра, че в границите на идния конгрес в Ню Йорк министър председателят Борисов ще показа управническия си опит във връзка с целите в региона на климата и опазването на околната среда.

Министър-председателят Бойко Борисов означи, че ще изрази поддръжка за самодейността на генералния секретар на Организация на обединените нации по време на идния през тази седмица Европейски съвет. Като страна по Парижкото съглашение и държава-членка на Европейски Съюз, България стои зад поетите задължения на национално и на европейско равнище, акцентира още Борисов. Премиерът посочи, че страната ни преизпълнява уговорката си за повишение на каузи на потреблението на сила от възобновими източници, като доближи дял от 18,8 %, с което заема водещо място в Европейски Съюз.

Климатичните промени не са абстракция, а факт, сподели още министър председателят Борисов и добави, че това е най-голямото предизвикателство пред света в този момент и за в бъдеще. Министър-председателят беше безапелационен, че е от витално значимо значение да продължат напъните за запазване на околната среда. Държим на чистата природа, увери в края на телефонния диалог министър председателят Бойко Борисов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР