Министър-председателят Бойко Борисов изрази надежда бързо да бъдат възстановени отношенията

...
Министър-председателят Бойко Борисов изрази надежда бързо да бъдат възстановени отношенията
Коментари Харесай

Борисов иска прагматични отношения с Камбоджа в сферата на икономиката, образованието...

Министър-председателят Бойко Борисов изрази вяра бързо да бъдат възобновени връзките с Камбоджа след срещата си в Министерския съвет с премиера на кралството Хун Сен. Представители на двете държавни управления подписаха съглашения в областта на стопанската система и културата.

" Надявам се бързо да си възстановим връзките - те би трябвало да минат през нови прагматични връзки - стопански, търговски, туристически, със отбрана на бизнеса, с развиване във високотехнологичните зони. Ние и в този момент ремонтираме техни танкове, даваме оръжие на положителни цени, мисля че и в тази сфера може да продължим да работим добре, както и сферата на туризма, културата, те са доста забавна страна ", уточни Борисов. 

Той акцентира и че министър председателят на Камбоджа не за първи път е в България.

" Колегата е с дълъг опит, идвал е и преди този момент, още по времето на Тодор Живков, бил е външен министър. Бил е на отмора в Евскиноград, познавал е България добре до 81-ва година И в този момент може да направи разлика с това, което сме постигнали в София и другите градове ", сподели още Бойко Борисов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР